EK Glasgow 16/06/2018

Annick Van de Voorde is voor de derde keer Europees kampioen geworden en dat in de reeks F5 tot 52 kg. Deze wedstrijd ging door in Glasgow, Schotland.
Eerste wedstrijd gewonnen tegen Schleuder van Duitsland met houdgreep, ook de tweede gewonnen met houdgreep tegen de Franse Bertrand.

Senior European Judo Cup 5-6/05/2018

Eveline Delbaen behaalde een negende plaats op deze europa cup . Deze keer zat er echter meer in.
Ze won haar eerste wedstrijd met ippon n a 52 seconden met juji getame.
Haar volgende wedstrijd verloor ze tegen de latere finaliste (ze heeft  nooit de beste loting, in Dubrovnik moest ze ook direckt tegen de winnares).
In de herkansing verloor ze tegen een Nederlandse, maar ze zei zelf dat ze niet genoeg gemotiveerd was (volgens mij had ze die wedstrijd ook kunnen winnen). Een 9 de plaats dus , niet tevreden, maar op naar devolgende …ze zei zelf dat het in haar hoofd niet goed zat …
Blijven trainen zeker en mentaal sterker worden.

Europa Cup Dubrovnik – 07/04/2018

Eveline Delbaen nam deel aan deze wedstrijd. Het was haar eerste Europa Cup bij de senioren. In de reeks tot 57 kg.
Ze won haar eerste wedstrijd tegen iemand van Montenegro met ippon, houdgreep na een mooie kantel beweging.
Haar tweede wedstrijd verloor ze van de latere winnares (een Franse die derde werd op de olympische spelen) met ippon  na toch wel bijna 3 minuten te vechten.
In de eerste herkansing won ze met waza ari tegen een zweedse. De volgende herkansing scoorde ze in de eerste minuut een waza ari maar door een foutje in haar kumi kata verloor ze de wedstrijd. Spijtig ….maar volgende keer beter, we weten weeral op wat we moeten trainen.

International Antwerp Open 24/02/2018

Eveline Delbaen behaalde op dit tornooi een derde plaats. Ook dit jaar was het een competitie met veel internationale allures.
Zij won haar eerste 3 wedstrijden met ippon, na mooi ne waza werk , tegen een Franse, Noorse en Luxemburgse. In de halve finale verloor ze tegen een Nederlandse maar herpakte zich direct, de kamp om het brons won ze met houdgreep van een Franse.
Mooie prestatie als je achteraf ziet dat er geen enkel. Belgisch meisje op het podium geraakt.
Pieter de Meyer geraakte niet uit zijn poule, hij verloor 2 wedstrijden.
Kevin Phillips won een wedstrijd en verloor er eentje , zo geraakte hij uit zijn poule naar de hoofdtabel , hier won hij nog een wedstrijd maar verloor de volgende.

Belgisch Studentenkampioenschap 07/02/2018

Vandaag had het Belgisch kampioenschap voor universiteiten en hogere scholen plaats te Mons.

Eveline Delbaen behaalde de nationale titel na 2 maal te winnen met ippon en dat in de reeks tot 57 kg.
Pieter De Meyer behaalde een zilveren medaille in de reeks tot 81 kg, hij won zijn eerste 2 wedstrijden met ippon maar verloor in de finale van jeremy Bottieux.
Mooie prestatie van onze beide judokas.

Eurometropole Masters Lille 27/01/2018

Vandaag heeft Annick Van De Voorde de eerste plaats behaald op deze internationale wedstrijd voor Masters te mouvaux.  4 wedstrijden gewonnen met ippon, 1 armklem en 3x houdgreep en dit in de reeks f5 tot 57 kg

Ook Lode Laats eindigde op een eerste plaats