Eurometropole Lille 25/01/2020

Annick Van de Voorde behaalde vandaag een eerste plaats op deze wedstrijd, 3 gewonnen met ippon. John Steenackers verloor voor derde, hij verloor zijn eerste, won de twee volgende in de herkansing en verloor dan voor het brons. Siggy Lammens deed haar allereerste wedstrijdervaring op en dit al direct in deze toch zware wedstrijd, ze stond in poule met 4. Ze verloor al haar matchen maar heeft haar goed verweerd…en werd uiteindelijk vierde (in poule is dat geen podium op deze internationale wedstrijden) 

Ne-Waza Trofee van de Donderslag 4/01/2020

Eerste wedstrijd van 2020 en al een mooi resultaat voor de judoka’s van onze club, drie judoka’s deden mee en brachten alle drie een medaille mee. Annick Van de Voorde nam deel in de reeks tot 52 kg +25 jaar en won al haar wedstrijden met ippon, 2 met juji gatame en 1 met houtgreep, een eerste plaats .
Ook Saskia de Wit pakte een gouden medaille, zij nam deel in de reeks tot 63 kg -25 jaar. Ze won haar eerste 2 wedstrijden met houdgreep de derde met juji gatame en won de finale op beslissing, mooie wedstrijden.
Dirk de Wit behaalde een derde plaats in de reeks +40 jaar -81 kg. Hij verloor zijn eerste wedstrijd met een armklem, totaal verrast, maar herpakte zich direct en won voor het brons met houdgreep. Mooie prestates van onze judoka’s

Resulaten Quiz 30/11/2019

1e plaats : Team Réal     146 punten
2e plaats : X-Think          133 punten
3e plaats : W G                120 punten

Er waren 19 ploegen.

Recente foto’s

De 3 verschillende groepen

Een paar van onze recente kampioenen:
Belgisch kampioen Selina Delen -63
Belgisch kampioen Eveline Delbaen -57
Werelkampioenschap veteranen Marrakesh:
Annick Van De Voorde -52 1st plaats
John Steenackers -73 3de plaats

Wereldkampioenschap veteranen Marakesh 10-13/10/2019

Op dit WK behaalde Annick Van de Voorde haar 4de wereldtitel bij de veteranen ditmaal in de reeks F5 tot 52 kg.
Dit jaar werd ze ook voor de 5de keer Europees kampioen en dit te Las Palmas.
Ze traint elke dag 2 tot 3 uur, waaronder lopen, krachttraining, combat en natuurlijk judo dit onder leiding van Frank Pedus met mijn vaste trainingspartner Eveline Delbaen. Op vrijdag geeft ze ook les in judoschool Reet.
Ter voorbereiding gaat ze ook 3 tot 4 maal per jaar naar Spanje en daar traint ze in judoschool nova unio onder leiding van Marc Dailos Cerda Quitierez.
Op dit WK waren er slecht 3 judoka s, wat zeer spijtig is want ze zou liever wat meer wedstrijden draaien.
Eerste wedstrijd tegen de Duitse Stefanie Schleuder winst na 1min 16 met houdgreep, daarna tegen de Franse Leila Bertrand gewonnen na 8 seconden met de ashi barai.
Vierde titel is binnen en volgend jaar kan ze hopelijk voor een vijfde overwinning gaan, als de kwetsuren uitblijven en de conditie is goed zal ik zeker deelnemen.

Pot van Olen 29/09/2019

Bij de Dames u18 verloor Marisha d Hooge haar eerste wedstrijd en had jammer genoeg geen herkansing. Dit in de reeks tot 63kg.U21+ : 
Eveline Delbaen nam deel in de reeks tot 63 kg en heeft alle 4 haar wedstrijden gewonnen met ippon en behaalde dus een eerste plaats. Mathias van Bulck in de reeks +100 kg behaalde eveneens een eerste plaats, zij waren spijtig genoeg maar met 2 deelnemers. Mathias won met ippon. Maarten de Tollenaere in de reeks tot 90 kg, hij won zijn eerste match, verloor de tweede maar kon in de herkansingen toch nog winnen voor de derde plaats.

Europese Cup Bratislava 24/08/2019

Eerste wedstrijd in Bratislava (Branski Bystrica). Onze dames presteerden daar goed. Eveline Delbaen pakte goud in de reeks tot 57 kg, zij won haar eerste 3 wedstrijden vlotjes met ippon (2 x juji gatame en 1 keer houdgreep). In de finale won ze met 2 x waza ari. Selina Delen behaalde een tweede plaats , ook zij won haar eerste 3 wedstrijden met steeds een andere techniek, maar verloor haar finale met wurging. Mooie prestatie van onze twee meisjes, een goede voorbereiding voor de Europa Cup van  volgende week.

Europees Kampioenschap Masters 25-27/07/2019

Annick Van de Voorde nam deel aan dit Europees kampioenschap te Las Palmas.
Ze behaalde hier haar 5 de europese titel in de reeks tot 52 kg. Ze won al haar wedstrijden met ippon, tegen de italiaanse won ze met tai otoshi en de franse veegde ze met de ashi barai.
Ook werd ze gevraagd om met het Italiaans damesteam deel te nemen aan het Europese landenwedstrijd, ook hier won ze al haar wedstrijden. Het Italiaans damesteam verloor echter in de finale en behaalde een zilveren medaille.

Belgisch kampioenschap Masters 06/04/2019

Vandaag heeft Annick Van de Voorde een eerste plaats gehaald op het Belgisch kampioenschap bij de masters: dames alle leeftijden  -52 en -57 kg samen, 3 wedstrijden gewonnen,,2 met houdgreep en 1 met armklem.