Senne behaalt goud in Slovakije

Na een lang trainingsperiode vertrek ik vanuit Polen naar ‘Banska Bystrica’ in Slovakije.
Aangekomen kan ik mijn gewicht niet meer controleren tot één uur voor de officiële weging. De weging start iets vroeger dan gepland.
Er werd een kilo tolerantie toegestaan, dus het gewicht was ok.
Het werd duidelijk dat deze wedstrijd belangrijk was voor militaire. Verschillende landen stuurde hun militaire delegatie.

De loting kreeg ik een uur voor de start van de competitie te zien. Ik zit met elf judoka’s in mijn categorie en ken er maar één van.
Mijn eerste kamp vecht ik tegen een Oostenrijker die ik de voorronde zag winnen. De kamp begint stroef aangezien hij een statische tegenstander is.
Maar na 34 seconden kan ik met een variatie van morote-seo-nage de kamp met ippon beëindigen.
De halve finale krijg ik een Slovaak uit de thuisclub voor me. Zijn thuisvoordeel zou gevaar kunnen betekenen maar al na 8 seconden stond de ippon op het scorebord door een variatie van sumi-geishi.

De Finales worden apart gevochten na de openingsceremonie. Na een maaltijd en een uurtje rust voel ik mij goed en klaar om de finale te vechten.
De eerste finale van het tornooi is meteen de finale -60 kg. Ik bekamp de onbekende Pool Sojka. Ik bekeek zijn vorige gevecht en wist wat zijn sterke punten zijn.
Na de eerste aanval kan ik meteen volgen op grond en kan de Pool 12 seconden in een houdgreep houden. Dit is voldoende voor yuko. Meteen volg ik van houdgreep naar sode-guruma-jime met deze wurging dwing ik mijn tegenstander tot afkloppen.
Een vlotte overwinning na 28 seconden met als eindresultaat een 1ste plaats.
Ik kan terugblikken op een geslaagde testwedstrijd na mijn operatie die in maart plaatsvond.

Senne behaalt goud in Slovakije