Wereldkampioenschap veteranen Marakesh 10-13/10/2019

Op dit WK behaalde Annick Van de Voorde haar 4de wereldtitel bij de veteranen ditmaal in de reeks F5 tot 52 kg.
Dit jaar werd ze ook voor de 5de keer Europees kampioen en dit te Las Palmas.
Ze traint elke dag 2 tot 3 uur, waaronder lopen, krachttraining, combat en natuurlijk judo dit onder leiding van Frank Pedus met mijn vaste trainingspartner Eveline Delbaen. Op vrijdag geeft ze ook les in judoschool Reet.
Ter voorbereiding gaat ze ook 3 tot 4 maal per jaar naar Spanje en daar traint ze in judoschool nova unio onder leiding van Marc Dailos Cerda Quitierez.
Op dit WK waren er slecht 3 judoka s, wat zeer spijtig is want ze zou liever wat meer wedstrijden draaien.
Eerste wedstrijd tegen de Duitse Stefanie Schleuder winst na 1min 16 met houdgreep, daarna tegen de Franse Leila Bertrand gewonnen na 8 seconden met de ashi barai.
Vierde titel is binnen en volgend jaar kan ze hopelijk voor een vijfde overwinning gaan, als de kwetsuren uitblijven en de conditie is goed zal ik zeker deelnemen.

Pot van Olen 29/09/2019

Bij de Dames u18 verloor Marisha d Hooge haar eerste wedstrijd en had jammer genoeg geen herkansing. Dit in de reeks tot 63kg.U21+ : 
Eveline Delbaen nam deel in de reeks tot 63 kg en heeft alle 4 haar wedstrijden gewonnen met ippon en behaalde dus een eerste plaats. Mathias van Bulck in de reeks +100 kg behaalde eveneens een eerste plaats, zij waren spijtig genoeg maar met 2 deelnemers. Mathias won met ippon. Maarten de Tollenaere in de reeks tot 90 kg, hij won zijn eerste match, verloor de tweede maar kon in de herkansingen toch nog winnen voor de derde plaats.

Europese Cup Bratislava 24/08/2019

Eerste wedstrijd in Bratislava (Branski Bystrica). Onze dames presteerden daar goed. Eveline Delbaen pakte goud in de reeks tot 57 kg, zij won haar eerste 3 wedstrijden vlotjes met ippon (2 x juji gatame en 1 keer houdgreep). In de finale won ze met 2 x waza ari. Selina Delen behaalde een tweede plaats , ook zij won haar eerste 3 wedstrijden met steeds een andere techniek, maar verloor haar finale met wurging. Mooie prestatie van onze twee meisjes, een goede voorbereiding voor de Europa Cup van  volgende week.

Europees Kampioenschap Masters 25-27/07/2019

Annick Van de Voorde nam deel aan dit Europees kampioenschap te Las Palmas.
Ze behaalde hier haar 5 de europese titel in de reeks tot 52 kg. Ze won al haar wedstrijden met ippon, tegen de italiaanse won ze met tai otoshi en de franse veegde ze met de ashi barai.
Ook werd ze gevraagd om met het Italiaans damesteam deel te nemen aan het Europese landenwedstrijd, ook hier won ze al haar wedstrijden. Het Italiaans damesteam verloor echter in de finale en behaalde een zilveren medaille.

Belgisch kampioenschap Masters 06/04/2019

Vandaag heeft Annick Van de Voorde een eerste plaats gehaald op het Belgisch kampioenschap bij de masters: dames alle leeftijden  -52 en -57 kg samen, 3 wedstrijden gewonnen,,2 met houdgreep en 1 met armklem.

Reykjavík Open 26/012019

Aan deze internationale wedstrijd te Ijsland namen twee judoka’s deel van onze club.Eveline Delbaen in de reeks tot 57 kg. Zij won 4 wedstrijden met ippon, 2 met worp en 2 met armklem. Zij behaalde hier haar eerste echte internationale medaille en meteen een eerste plaats. Selina Delen nam deel in de reeks tot 63 kg. Zij won haar eerste twee wedstrijden maar verloor nipt in de finale. Een zilveren medaille op dit tornooi. 

Eurometropole Lille 26/01/2019

John Steenackers nam deel in de reeks M6 tot 73 kg. Hij verloor zijn eerste wedstrijd, maar herpakte zich goed in de herkansingen. Hij won de eerste twee herkansingswedstrijden met ippon, de wedstrijd om het brons verloor hij. Toch een mooie vijfde plaats na zijn blessures. Annick Van de voorde nam deel in de reeks F5 tot 52 kg. Zij won 4 wedstrijden met ippon en behaalde hier voor de vijfde keer een eerste plaats.

Nationale Interclub 24/11/2018

Ons damesploeg pakt brons op het Bk voor ploegen …
Zij wonnen vandaag al hun wedstrijden, tegen Neupre met 4-1, eindhout 5-0, merelbeke 3-2 en lummen4-1.
Na de eerste wedstrijddag stonden ze op de derde plaats en deze wisten ze goed te behouden.
In de eindstand kwamen ze gelijk op de tweede plaats met Merelbeke maar behaalden ze nipt minder op technische punten (juist geteld 1 ippon te kort over deze twee wedstrijddagen). Dit is gewoon een schitterend resultaat op Nationaal niveau .
Deelnemende meisjes: Annick Van de Voorde , Eveline Delbaen, Amy Jaeger (die al het papierwerk voor haar rekening nam), Daphne Proost, Eveline Jolie en Doreen Hendrickx.
Supertrots op dit damesteam.