Senne behaalt zilver in Mauritius

De Olympische kwalificatie is al bezig sinds het voorjaar van 2014. Door de operatie aan mijn elleboog ben ik een aantal plaatsen teruggezakt tot plaats 114 op de wereldranglijst.
Een drukke periode van 6 wedstrijden gingen vooraf, waaronder een Grand Prix in Kroatië en twee European Open’s. In Kroatië geraakte ik niet verder dan de tweede ronde.
De European Open in Tallinn verliep al vlotter waar ik zevende eindigde. De week nadien verloor ik in Lissabon de kamp om het brons tegen de vice-Olympische kampioen in 2008.
Door deze resultaten en een periode die me goed beviel steeg ik tot de 79 plaats op de wereldranking.
Toch moet ik meer aansluiting zoeken met de top 35 dus besloot ik met Frank naar een extra wedstrijd te gaan de ‘African open in Mauritius’.

Aangekomen op donderdag moet ik nog één maal lopen, dit is geen probleem aangezien het warme klimaat op dit eiland in mijn voordeel speelt.
De weging vrijdagavond verliep vlot en ik kon als eerste wegen. Frank ging die avond naar de lottrekking en noteerde enkele ranglijstplaatsen van tegenstanders.
Ik begin als derde kamp in mijn categorie en vecht tegen Ronaldo Collet uit Mauritius. Deze wedstrijd is snel afgelopen na één actie wist ik te volgen op grond en mijn partner in houdgreep te nemen.
Mijn volgende kamp sta ik tegenover Biko een Zuid Afrikaan. Deze kamp begin ik gesloten om af te tasten wat zijn sterke punten zijn. Hierdoor krijg ik een passiviteit straf en sta ik achter.
Een 40-tal seconden later wist ik de kamp met ippon te beëindigen na een aanval met sasae-tsuri-komi-ashi (voet blokkeringtechniek ). Zo sta ik in de halve finale tegenover de Amerikaan Kunihiro.
Een geduchte tegenstander die ik een jaar eerder al eens had bekampt in San Salvador. De kamp begon gelijkopgaand.
Na 3 minuten krijgt de nummer 57 van de wereld een strafpunt waardoor ik in het voordeel ben.
Met een actie op grond weet ik op 40 seconden van het einde de Amerikaan in houdgreep te houden en de finale veilig te stellen.

De finale begint de tegenstander Preciado (WRL 29) agressief en aanvallend en weet hij na één minuut een yuko te scoren. Een tweede yuko volgt na nog een minuut.
Ik drijf het tempo op waardoor hij fouten begint te maken en een passiviteit straf. Ik weet op 1:20 van het einde een overname van utchi-mata aan te zetten met succes. Ik scoor yuko maar vond dat er meer in zat.
Zo verlies ik de kamp met één yuko en eindig ik de wedstrijd met een zilveren medaille en een 68ste plaats op de wereldranglijst.

Senne behaalt zilver in Mauritius